Őszi egészség: gyomor, ízületek, idegrendszer

A kínai gyógyászatban az ősz a Föld elemhez tartozik. Elkezdődik a lebontás, a visszahúzódás folyamata a természetben. A KGY szerint a Föld elemhez a Gyomor-Lép meridián tartozik ( a hasnyálmiriggyel együtt, de azt nem veszi külön). Ezért, hogy egészségünket segítsük ilyenkor meleg ételeket, italokat jó fogyasztanunk.

Részesítsük előnyben a sárga ételeket, mint a sütőtök, édesburgonya, sárgarépa, finom leveseket, vagy pl. az édesburgonyából chipset (céklával igazán egészséges) lehet csinálni. A barátaim, amikor főzünk nálam azt szokták kérni, hogy csináljak chipset, ami valójában vastagabb, de még is vékonyra felszelt édesburgonyát jelent, amit megszórok egy kis chilivel épp hogy és a sütőlapon minimális zsiradékon megsütöm. Vigyázat, mert hamar megsül és a vékonyabb szeletek odaéghetnek (bár akkor igazán ropogós ). Ezt mártogatóssal lehet még fokozni….

Erre az időszakra ajánlott még a savanyú ételek fogyasztása is, mint a savanyú káposzta, természetesen ellenőrzött forrásból, tartósító szer mentesen. Ha tudunk otthon csinálni, az a legjobb, hiszen a fermentált ételek egész évben a beleink gyógyszerei, mert tele vannak élőflórákkal (pre-probiotikumok). A beleink egészségét-emésztésünk egészségét (mikrobiom) ezek a pre és probiotikumok tartják nagyjából fenn és a legújabb kutatások szerint az idegrendszerünk állapotát is befolyásolják. lsd. Dr Guseo András kutatásai, videói.

A csípős fűszereket, ételeket amennyire lehet hanyagoljuk, és a gyömbér időszaka sem ez, csak akkor együk-igyuk, ha nagyon rossz az emésztésünk, vagy nagyon fázunk. A gyömbért láz esetén ne fogyasszuk, mert magasabb lázat okozhat és a májpangásban levőknek sem ajánlott, főleg nem citrommal együtt. Erről privátban tudok felvilágosítást adni. A fahéj fogyasztása lehet, de kis mennyiségben.

A kendermag olaj (nem CBD) fogyasztása is egészséges ilyenkor (bár egész évben is), napi egy teáskanállal, mert azon kívül, hogy gazdag omega 3 és omega 6 zsírsavban (ebben az olajban ideális arányban van 3:1, az alfa-linolénsav és gamma-linolénsav tartalma jelentős. Ezek gyulladáscsökkentő hatással bírnak plusz a PMS és menopauza kellemetlen tüneteire is jó hatással van. A bél és gyomor nyálkahártyáján levő gyulladások megszüntetésére is alkalmas, azon kívül, hogy a bél traktusban, kitüremkedésekben levő akár kőszerű lerakódásokat feloldja, de ehhez privátban tudok receptet adni. Az olajok fogyasztása segíti az ízületeink egészségét is, beolajozzák a rendszert.

Összegségében lassan belemenve a téli időszakba, figyeljünk arra, hogy ne együk túl magunkat, mert most még erősebben reagálhat rá a szervezetünk, védjük egyre jobban a vesénket, mert a nappali jó idő már csalóka, és jönnek a tüdővel kapcsolatos problémák is (erről egy másik bejegyzésben fogok írni), kezdjünk jobban a visszahúzódással, befelé fordulással lecsendesedést..

Ilyenkor egy illatos meleg fürdő, finom olajokkal (levendula, rozmaring, vadnarancs, ylang-yilang) , egy marék natúr sóval igazán pihentető tud lenni és felkészít a lecsendesülésre, ami majd a téli időszak jellemzője lesz. A rozmaringot magas vérnyomás esetén nem ajánlom, inkább nekik az ylang-ylangot, mert az segíti a vérnyomás normalizálását a levendulával együtt. A tömjén olaj a copaiba olajjal szintén földel, nyugodtan használjuk ilyenkor őket párologtatva is.

És végül nem maradhat ki a mozgás sem. Mozogjunk, mozogjunk, mozogjunk. Ha nem mozgunk, akkor az ízületeink is berozsdásodnak, a vérkeringésünk is blokkoltá válik és a szöveteink(fascia) is elvesztik hidratáltságukat, rugalmasságukat. Felkelés után ajánlott a vesék átdörzsölése, ami beindítja az energiák áramlását, anyagcsere folyamatokat és kevesebb kávéval is ki fogjuk bírni a napot 🙂

Ha egyéni életmód-egészségügyi tanácsadásra van szüksége , akkor várom szeretettel !

Tömjén olaj és a rákos sejtek , ízületi gyulladás, Crohn betegség….

Az indiai tömjénfa, vagy más néven Boswellia serrata, egy ősi nedvtermelő, közepes-nagy méretű fa, mely India, Észak-Afrika és a Közel-Kelet száraz hegyvidéki régióiban fordul elő. Terápiás jelentősége a gyantájának van, mely jellemzően gyulladáscsökkentő hatású, ami már az ókor óta ismert. Kivonatát az ájurvédikus gyógyászatban is több száz éve használják. Gyantája főleg illóolajokat, terpenoidokat (pl. boswellin savat) és cukrokat tartalmaz. Négyféle pentaciklikus triterpén sav található benne: β-boswellin sav, acetil-β-boswellin sav, 11-keto-β-boswellin sav és acetil-11-keto-β-boswellin sav, melyek az 5-lipoxigenáz (5-LOX) nevű gyulladáskeltő enzim gátlásáért felelősek .

Egy 2009-es tanulmány alapján a kutatók megállapították, hogy a tömjénolaj képes különbséget tenni az egészséges és a rákos húgyhólyag sejtek között. Valamint gátolja a rákos sejtek túlélését és apoptózist (irányított sejthalál) idéz elő bennük.

Ezt követően egy 2012-es tanulmány szerint a tömjén illóolaj a sejten belül az apoptózis -, és sejttúlélési jelátviteli útvonalakat szabályozva, a hasnyálmirigyrákos sejtek jelentős mértékű pusztulását idézi elő sejtkultúrákban és állatmodellben egyaránt. Egy másik tanulmány ugyanebben az évben megállapította, hogy meggátolja a sejtosztódást, az angiogenezist (a tumor érhálózatának kialakulása) és a migrációt (a tumorsejtek szórádása), valamint csökkentheti az áttétképződést vastagbélrák esetében.

Egy 2016-os felmérés eredménye, hogy a tömjénolaj hozzájárult a mellben levő jóindulatú csomók méretének csökkenéséhez, fiatal hölgyek esetében.

Egy 2016-os vizsgálat szerint a tömjén egyik aktív hatóanyaga a humán méhnyakrák sejtek sejtosztódását idézi elő, a rákos folyamatokat segítő jelátviteli útvonalak gátlása által.

Egy 2017-es cikkben leírják, hogy a tömjén kivonata a kemo-rezisztens prosztatarák sejtek apoptózisát váltotta ki sejtkultúrában és állatmodellben egyaránt. Szintén egy 2017-es tanulmány szerint a tömjénolaj a programozott sejthalált kiváltó hatása, a sejteket felépítő fehérjék aktív szerkezetének gátlása által valósul meg, az agressziv emlőtumorban (mellrák) Még ebben az évbenegy Dél Karolina-i Orvosi Egyetemen elindítottak egy tanulmányt, melyben a tömjént belsőleg alkalmazva tanulmányozzák a sejtosztódásra és angiogenezisre (érképződés) kifejtett hatását, emlőrákos és vastagbélrákos páciensek esetében. Eredmény 2020-ra várható.

Egy 2018-as tanulmány szerint a tömjén és a mirha élettanilag biztonságos dózisa képes aktiválni a fehérvérsejtes immunválaszt.

„Ez új betekintést nyújthat a rákterápiában rejlő ősi titokzatos receptre, valamint újszerű és alkalmazott terápiás stratégiát és kombinált immunterápia lehetőségét kínálja a hepatocelluláris karcinóma, valamint más gyulladáshoz köthető rákos megbetegedések esetében” – írják a tanulmány szerzői.

Egy másik 2018-as vizsgálat szerint, a tömjén illóolaj a sejt osztódást szabályozó útvonal által gátolja a mellrák sejtek burjánzását, sejtkultúrában illetve állatmodellben.

A tömjénfa kivonatának klinikai tanulmányozása során fény derült annak fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatására, ami miatt ízületi gyulladások esetén való használata egyre inkább elterjedt. Mellette szól, hogy az említett hatásokat a nem-szteroid gyulladáscsökkentőktől (NSAID) eltérő módon, vagyis nem a COX-, hanem a LOX-útvonal gátlásán keresztül fejti ki . Az NSAID-ek hosszú távú használata igen komoly gasztrointesztinális és kardiovaszkuláris kockázatot rejt magában . Az ilyen jellegű mellékhatásokat mellőző NSAID kifejlesztésére való törekvések még nem jártak sikerrel, az abszolút biztonságosnak mondható gyulladáscsökkentő feltalálása még várat magára. Az elmúlt két évtizedben a nyugati országokban is egyre népszerűbbé váltak a Boswellia serrata és egyéb Boswellia fajok gyantájából készült kivonatok, melyek kevesebb kockázattal hatékonyan kezelhetik az ízületi gyulladást. In vitro vizsgálatok segítségével megállapították, hogy a tömjénfa kivonatban lévő boswellin sav az 5-LOX enzimet – és így termékeinek (pl. a leukotrién B4) szintézisét – dózisfüggő módon gátolja,

A tömjénfa-kivonat ígéretesnek bizonyult különböző gyulladásos betegségekben, pl. Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás, arthritis . Egy kettős-vak, placebo-kontrollált klinikai vizsgálatba 30 térd osteoarthritises pácienst vontak be, akik 8 héten keresztül 1000 mg tömjénfa-kivonatot vagy placebot kaptak. A tömjénfa-kivonatot szedő csoportban szignifikáns mértékben (p < 0.001) csökkent a fájdalom és a duzzadás mértéke, valamint nőtt az ízület mozgathatósága és a sétatáv a placebo csoporthoz képest.

Egy másik randomizált, prospektív, nyílt, összehasonlításos klinikai vizsgálatban a tömjénfa-kivonat hatékonyságát, biztonságosságát és tolerálhatóságát vetették össze szelektív COX-2 gátló NSAID-ével (valdecoxib). A vizsgálatban 66 térd osteoarthritises beteg vett részt, akik 6 hónapon keresztül napi 1000 mg tömjénfa-kivonat vagy 10 mg valdecoxibot kaptak. A tömjénfa-kivonatot szedő pácienseknél a terápia megkezdését követő második hónaptól szignifikáns javulás következett be a fájdalom, az ízületi merevség, valamint a napi aktivitások elvégzésének nehézsége tekintetében. További fontos megfigyelés volt az is, hogy ezek a jótékony hatások a terápia végét követően még további egy hónapon keresztül fennálltak. Bár a nem-szteroid gyulladáscsökkentő esetén a szignifikáns javulás már egy hónap elteltével is megfigyelhető volt, az csupán addig tartott, amíg a betegek szedték a gyógyszert.

További infromációért, hogy hol tudod beszerezni a legtisztább tömjén olajat és tömjén-kurkuma táplálék kiegészítőt érdeklődj nálam.

Olaj: https://www.mydoterra.com/gabriellaszommer/#/

Táplálék kiegészítő ízületi problémákra:

https://www.nics.eu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_oyp_kurkuma


Hivatkozások:

Siddiqui MZ. Indian J Pharm Sci. 2011 May;73(3):255-61.

Boswellia serrata Monograph. Alternative Medicine Review Volume 13, Number 2 2008

Abdel-Tawab M. et al. Clin Pharmacokinet. 2011 Jun;50(6):349-69.

Ammon HP et al. Planta Med. 1991 Jun;57(3):203-7.

Kimmatkar N. et al. Phytomedicine. 2003 Jan;10(1):3-7.

Sontakke S. et al. Indian J Pharmacol. 2007 Febr;39(1):27-29.

www.aromaticscience.comh

ttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

Császármetszés utáni problémák fasciális szemléletben

Napi kisokos….Tudtad?
“#császártények #CAM2019 #hegtudatosság
A közhiedelemmel ellentétben a külső heg szépsége nem mutat semmit abból, ami a felszín alatt történhet(ett) testeddel. A #császármetszés hege ugyanis rövid, de akár hosszú távon távoli fájdalmakkal járhat, mi több, a vele összefüggő fájdalmak 90%-a nem lokálisan a hegnél jelentkezhet testedben. A császármetszés nagy hasi műtét, akár 10-20-30 évvel a műtét után is jelentkezhetnek vele összefüggésben problémák – az összenövések “farvizén” – a hasűri #összenövések pedig 10-ből 7 császárral szült anyát érintenek.” ( Császárvonal cikk https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=655351584905803&id=369521403488824)

Amikor a Fascia megsérül, ilyen esetben,mint császármetszés átvágják, a kollagén rostok vastagabb szinten regenerálódnak, heget hoznak létre. Ezzel berövidül a Fascia helyi szerkezete és az egyensúly- tenszegritás felborul. Ez azt fogja eredményezni, hogy más helyen is húzódni fog a rendszer és tudjuk, hogy ilyen esetben a fájdalom, probléma máshol fog mutatkozni, mint ahol a gyökérprobléma van. Ezért lehet sok kismamának a császár után gyomorproblémája, fàjhat a lapockája, állkapocs feszülése, akár migrénes fejfájás is kialakulhat belőle.A nem hozzáértő, aki nem fadviális szemléletben gondolkodik, az helyileg kezeli a problémát, ami csak részlegesen oldódik ilyenkor meg. A fasciális kezeléseknek és a tornának az a célja, hogy ezeket a gyökér problémákat kioldja és egy hosszútávú, akár végleges megoldást nyújtson a páciens számára. A Fascia torna folyamatosan karbantartja a rendszer egészét és segîti az egész test kollagén, elasztán képződését, megújulását. A fasciális kezelések, mint pl.a Craniosacralis Bodywork érintés pedig a hegkezelés helyi és egésztestes megoldásában segît. Keress bizalommal: www.craniomassage.info
Ha szeretnéd megtanulni ezeket a módszereket a honlapon találsz további információt.

Hamstring (Combhajlîtó izom) nyújtása

Hamstring ( Combhajlîtó izom) nyújtása párban

Mi is ez az izom csoport?

A hamstring izomcsoport döntően a csípőnk hátrafeszítéséért és a térd behajlításáért felelős három izomból áll. Ezen izmok nagyrészt az ülőgumónkon, kisebb részt a combcsontunkon erednek, és a lábszárcsont fejének két oldalán tapadnak.

Az hamstring izmok sérülései: húzódás, szakadás, tapadásnál lévő szakításos törés és  konkrét trauma nélküli megjelenés.  A konkré trauma általában aktív sport közben jelentkezik. Ilyenkor a konkrét sérülés a hirtelen kialakuló nagyfokú fájdalom, duzzanat, véraláfutás utalhat a traumás eredetre.  A szindróma spontán (konkrét trauma és sérülés nélküli) kialakulására több teória is létezik. Egyesek a csípő és térd feszítő és hajlító antagonista (egymás ellen dolgozó) izmok  beidegzésének diszharmonikus együttműködését tartják az alapvető problémának . De a myofasciális feszültség is okozója ennek a traumának a kialakulásában.

Vezető tünettan a fájdalom, mely lehet görcsös, szúró, feszítő, nyilalló is. Az éjszakai fájdalom megjelenése sem ritka jelenség. A fájdalom helye a fartájék, ülőgumó, a comb hátsó, belső része mely egészen a térdízület alá is terjedhet. A fájdalom a farból a lábon túl a derékba is sugározhat, îgy megtévesztett az egyént a gerincbetegségek tüneteit (lumbágó, isiász) utánozva. De a triggerpontok hosszabb ideig tartó lehajlás, kényelmetlen, kemény alapú széken való üldögélés, keresztbe tett lábakkal való üldögélés után, alatt ugyanúgy bejelezhetnek. A fasciális ismeretek alapján viszont távolabbi izomcsoportok, Fascia befeszülései is okozhatják a problémát.

A Hamstring szindróma gyakran összetéveszthető a már jól ismert gerincbetegségekkel, a piriformis szindrómával, a gyermekkori növekedési fájdalommal, illetve két ritkább szindrómával az ülőgumó szindrómával és a Lombard’s paradoxonnal.

A fasciális nyújtásban nem nagy erővel, hanem kicsi mozdulatokkal és csavaró mozdulatokkal nyújthatjuk többek között ezt az izom csoportot, ha páros gyakorlatokat végzünk. Erre példa Marcus Rossmann tanárom videója:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2187492434846857&id=415990305121719

Egyéni nyújtásnál viszont alkalmazhatjuk ezt a változatot:

Vagy a hengerezést a comboknál

Annak kiderîtésére, hogy tényleg hamstring problémánk van bîzzuk szakemberre, mert előfordulhat, mint feljebb îrtam, hogy más eredetű a fájdalom megjelenése és mielőtt ártanánk magunknak jobb erről tájékozódni.

 

A felvételeken végzett gyakorlatokat mindenki saját felelősségére végezze el, semmiféle felelősséget nem vállalok az esetleges sérülések kialakulásáért, okozásáért.

A mélységek ideje

A mélységek ideje van. Ami eddig a tudatalatti részeinkben volt, az most feljön a mélyből és ráláthatunk arra, hogy mit nem akartunk eddig észrevenni a működéseinkben. Mintáink, játszmáink, megszokásaink mind meg tudják mutatni nekünk most, hogy minek gondoltuk magunkat eddig és kik vagyunk amúgy igazán. De hát ezt keressük egész életünkben …Mielőtt az elme feladja küzdelmét és akarását, hogy teljesen kontroll alatt tartsa a valódi lényünk kiteljesedését dühöng, hisztizik, lázad îgy vagy úgy. Valaki belül magában, valaki kîvül másokkal. Érzi, hogy elveszît valamit, amit eddig birtokolt- szerinte, és ettől szinte megőrül. Mindenki átmegy ezen a folyamaton, életében akár többször is. A külső megnyilvánulása lehet, hogy nem ilyen teátrális, mint Jézusé volt, de ha belenézel magadba, tudod pontosan mire gondolok. A boldogság ezen folyamatok után mást fog jelenteni számodra, mint addig. Nem fogsz erőltetni dolgokat, stb., megengeded magadnak, hogy történjenek veled az események, amelyekben már tudatosan benne leszel, lágyabbá válsz, megértőbbé másokkal, érezni fogod a határaidat és tiszteletben fogod tartani mások határait is, mész az Utadon erőlködés nélküli elfogadásban. Tudjad, hogy párod, társad ugyanîgy benne lehet egy ilyen folyamatban ..akkor ne harcolj vele, csak gyengéden mutasd meg határaidat. Tudd, hogy dühe sohase ellened szól, hanem a kétségbeesett elme megnyilvánulása, mert nem kaphatja meg azt, amit akar. Tanács: mozogj, sétálj, végezz energetikai gyakorlatokat és merülj el Önmagad Csendjében. Ez segît lelassulni, és az egész folyamat megélését lelágyîtani. Szeresd a mélységeidet, ne félj a Sötétségtől, mert anélkül nem láthatnád meg a Fényt. Nincs ellenség, csak a saját akarásunk, félelmeink, ragaszkodásaink okoznak fájdalmat nekünk. Ez a sötétség. A szîved és mindenki más szîve is örökké tiszta és fényes. Ezt lásd minden pillanatban. ♓😍🌸

Craniosacralis bodywork tanfolyamok bárhol

 

 

 

 

“Úgy gondolom ez a tudás hasznos lehet a továbbiakban is (hiszen ezzel múlt el korábban az idegesítő füldugulásom, most pedig a kettős látásom szűnt meg!) tehát biztosan jótékony, pedig kissé szkeptikusan hallgattam az előadást de rövid idő alatt átértekelődött bennem minden mert saját magamon is ereztem a hatását.” (Dia az 1. tanfolyam után)http://craniomassage.info/velemenyek/

Húsvét margójára

A Húsvét nem a keresztről szól nekem, nem arról, hogy Jézust megfeszítették, hanem arról, hogy volt egy ember, aki felvállalta az életfeladatát, önmagát, és megmutatta nekünk azt, hogy az elmúlás csak egy új dolog kezdete. Emberként élünk itt a Földön, ami félelemmel, fájdalommal jár, de mindegyikünkben van egy rész ( lélek, szellem, stb), amelyik pontosan tudja miért vagyunk itt és szabad, minden korláttól mentes…És , hogy beavatódunk azon által, hogy ezt felismerjük…Nekem erről szól a Húsvét, erre emlékeztet, hogy ne felejtsem el..

I’M FREE

( a film: Az angyalok városa, zene: Sarah Mclachlan – In The Arms Of The Angel)

Gyógyîtásról, tanîtásról

Muszáj ezt most már leîrnom, mert szeretném, ha megértenék az emberek a gyógyîtas, gyógyulás lényegét… Több embertől kapom a kérdést, hogy nem tud mind az 5 napon részt venni, mert valami közbejött neki…. nem lehet e menet közben bekapcsolódni… nem lehet e privát órákban megtanulni a képzést….NEM…Értsük meg, hogy a képzéseink pont arról szólnak, hogy lassuljunk le, ne a technikát keressük, hanem lássuk meg a saját belső Forrásunk ( testintelligenciánk) és az Univerzum kapcsolatát.
Felejtsük el az akarást, gyakoroljuk a megengedést, ne keressük az okokat, legyünk a Jelenben és tanuljuk meg az őszinte odafigyelést a másik és önmagunk felé. Mindez egy olyan technikai háttérbe beleötvözve, amiben még is szabaddá válhatsz a technikától.
Nem hiszek abban, hogy két nap alatt gyógyîtó- kezelő lehet valaki, mert megtanult valami technikát. Itt ugyanúgy emberi sorsokkal találkozunk, mint az orvosok. Felelősséget és alázatot kell gyakorolnunk minden egyes kezelt esetében.
Valódi kezelővé válás egy hosszú folyamat, amelyben sokmindent meg kell értenünk magunkról. Mert különben nem láthatjuk meg a másikat. Ne akarjunk sémák szerint működni, ráhúzni valakire egy sémát, címkét, hogy ezért még ezért lettél beteg, mert még 1000 embernek emiatt alakult ez ki. Ez nem ilyen egyszerű, de ugyanakkor még sem bonyolult, de ezt most nem fejteném ki. Csak el kell fogadni azt a tényt, hogy “mindenki egyszeri és megismételhetetlen”( Biegelbauer Pál). Amîg ezt nem értjük meg és nem bîzunk a saját lényünkben, hogy az pontosan tudja mit kell tennie, csak néha elfelejti, addig nem érthetjük meg a gyógyîtást sem…
Döntsd el mit szeretnél? Hosszútávon gondolkozol, és a problémák gyökerét szeretnéd mielőbb feloldani, ami néha lassan folyamat vagy látványos gyógyîtást akarsz, amiben minden Happy- nek néz ki, de valójában nem értél le a mélybe, csak egy újabb önámîtásba menekültél. Hát ennyit mára….amen

Felébredés az álomból…avagy nem hazudsz többé magadnak

Ahhoz, hogy tisztán láss fel kell adnod személyes illúziódat. Be kell ismerned magadnak, hogy hol hazudsz, csúsztatsz, hol szépîtgeted a történeteidet…Ez sok esetben fájdalmas és kemény, hiszen felébredni az álomvilágodból bizonytalanságot adhat az életedben. Talán azt érzed elveszîted azt, amit eddig biztonságnak gondoltál, talán azt érzed, hogy most üres lettél. Ott ülsz és nincs már ott az, ami addig betöltötte a lényedet, gondolataidat. Rálátsz a játszmáidra, működésedre, és tudod, hogy már nem akarod ezt tovább, mert ez nem vagy Te. A Te kérdés még lehet, hogy nem látszik tisztán, de már tudod, hogy mit nem akarsz, mi az, amit nem engedsz meg magadnak, mert megint hazudnál. Megjelenik az elengedés, amit nem erőltetsz, hanem megtörténik. Még valahol visszalépnél, de még sem azt választod. Érzed a szálakat, amik bekötöttek és húzódnak kifelé, talán még nem szakadtak le egyből, de ahogy húzódnak egyre jobban, úgy érzel egy más szabadságot, a tested is egyre könnyebb, mintha mázsás súlyt vennének le rólad. Elmaradnak emberek, kapcsolatok, hirtelen és könnyedén, szeretetben, de elmúlásban. Tisztul az égbolt, és újra Magad leszel nyitottan és szabadon. Még néha vissza akarsz esni az álomba, amit előtte felépîtettél, de már nem teszed meg, csak látod Őt, aki ezt akarja benned. Aztán megerősödsz és elkezdesz Élni. Úgy, ahogy Te vagy. A határaiddal, a nyitottságoddal, az őszinteségeddel. Soha többé nem akarsz hazudni magadnak. Felébredtél az álmodból. GB