Fascia Bodywork és smr/blackroll henger, golyók, stb

A krónikus fájdalmak alapvetően a testünket behálózó fascia(kötőszöveti hártyaréteg) befeszüléséből erednek. Ha a fascia kiszárad, veszít a rugalmasságából és feszülés lesz a következménye. Veszít a test rugalmasságából, nem termelődik kollagén és elasztán a rostokban. A legtöbb kezelés az izmokat stimulálja, helyi módon próbálja a fájdalmat megszüntetni és nem veszi figyelembe a legújabb kutatások eredményeit. A hagyományos nyújtások részlegesen oldják a blokkokat, vagy hosszú időbe telik, míg egy egy szöveti-izom réteg fellazul.

A fascia fitnesz tréning egy teljesen más rendszerben dolgoztatja meg a testet. Alapvetően az egész test egységét-test tudatát állítja vissza, és a gyakorlatok általi könnyedség, ellazulás elve segíti a szövetek merevségének megszüntetését. Amikor a szövetek ellazulnak, akkor az egész test energetikai rendszere is helyreáll. Így a belső szerveink is regenerálódnak.

Az smr  hengerekkel, golyókkal végzett plusz gyakorlatok pedig önmasszázsként funkcionálnak.

A helyes gyaloglás, menés szintén fontos a testünk napi karbantartására, ezt is gyakoroljuk a tréningen, aktiváljuk az achilleszünket (katapult effekt), ami a futók számára is alapvető.

Összegségében a fascia fitness gyakorlatok segítik a kollagén és elasztán rostok termelődését, megszűntethető általuk a narancsbőr, beindítja a nyirokfolyadék megfelelő áramlását, energikusabbak leszünk tőle és a mozgásszervi panaszaink is megszűntethetőek általa. Testünk fiatalosabb, rugalmasabb lesz, a vérnyomás, vércukorszint normalizálódhat. Gerincsérvvel küszködők is végezhetik a gyakorlatokat megfelelő felügyelet alatt. Sportolók számára segíti a sérülések kiküszöbölését és növeli a teljesítményt.

Workshopokon, egyéni tréningeken megtanulhatóak a gyakorlatok.

Rendszeres gyakorlást Sopronban tartok a Cseresznye stúdióban (Cseresznye sor 49. 1 em.)

Hétfő: 17:30-19:00

Kedd: 8:30-10:00

gaby@craniomassage.info

+36304126177