Murányi Róbert mentális tréner- érintés, masszázs és vízi terapeuta

Murányi Róbert vagyok, 1972-ben születtem Szolnokon. Gyerekkorom óta érdekeltek a határtudományok és a sci-fik világa, éreztem, hogy több az ember, mint aminek látszik. A 90-es évek elején találkoztam az agykontrollal és más meditációs technikákkal, minden érdekelt, kinyílt a világ. Az áttörés 95-ben következett be, amikor találkoztam a Mesteremmel és tanítványaival. Ekkor megváltozott az életem, teljesen a tanulás kötötte le a figyelmem, új céljaim lettek. Ebben a szellemben kezdtem el foglalkozni a masszázzsal és az ember működésével, majd segítésével. Láthatóvá vált, hogy a terápia önmagában nem elég, ha nincs jelen a közösség támogató szeretete. Ezért klubokban, hétvégi gyakorlásokon segítettük egymás fejlődését. 1999-ben természetgyógyász végzettséget szereztem. Az ezt követő években megismertem a pszichodráma eszközeit, később a Hellinger-féle családállítás rendszerében szereztem tapasztalatokat. Az eltelt évek során az általános masszázs technikájából egyénre szabott, individuális érintésterápia lett.  Az előbbi módszerek kiegészítéseként több mint tíz éve alkalmazom a vízi terápia módszerét, amely egyrészt mozgássorozatokból, másrészt irányított lebegtetésből áll. Ezt a különlegesen érzékeny és finom technikát a mai napig fejlesztem és csoportban alkalmazom.

„20 éve foglalkozom különböző érintésterápiákkal. Azt tapasztaltam, hogy a test egy nagyon összetett, információfeldolgozó rezgésállapot. Minden mozgásban van benne, és közben a világból érkező összes ingert fogadja, majd maga is visszasugározza nem csak a válaszokat, hanem a benne történő eseményeket is. E tekintetben nem térünk el a világunk egyik élőlényétől sem. Amiben nagyon mások vagyunk az az, hogy az ember rendelkezik öntudattal. Vagyis tudunk a velünk történő dolgok irányáról, minőségéről, és a történés időbeni láncolatáról (pl. az életemet meghatározó döntéseim, és azok érzelmi háttere). Az öntudat áldás és teher is az emberen. Dönteni tanít mindenről (pl. az egér nem aggódik a világvégén, nincsen hozzá naptárja). 

Vannak dolgok, melyek elsöprő erővel áthatnak-szinte kezelhetetlenül, más dolgok meg sem érintenek. Természetesen vannak olyan gyorsan történő események, amire vagy nincs mintám vagy elég időm reagálni. Ezek az események emlékeztető blokkokat hagynak a testben, persze nem ártó szándékból, hanem hogy ne felejtődjön el a történetemből. Ezért ésszerűnek tűnik, ha ezeket a blokkokat az öntudatunk fókuszába helyezzük, és hagyjuk azok feloldódását. A feloldódás egyszerűen megvalósulhat a nyugalmi állapot elérésével. A nyugalmi állapot sok módszerrel elérhető, de abban mind közös, hogy a külső események kiemelt figyelését, azok feldolgozását felfüggeszti, a fókuszt a belső lelki-érzelmi, testi folyamatokra helyezi át. Sokan átélnek a nyugalmi állapot alatt test-és fényérzeteket. Ezek gyakran a blokkokból felszabaduló feszültségek, események. Ezen kezdeti élmények után egyre többször fordul elő emelkedettség érzés, áradó melegség a test belsejéből. Ez a belső fény állapota,a test-lélek-szellem egysége. Ezt az állapotot kívánom minden segítő-hivatásban élő embernek, mert úgy tudnak jelen lenni, érinteni, hogy nem keverednek a másik sorsába, szerepeibe, játszmáiba. „

Elérhetősége egyéni terápia céljából: +36303144825