Craniosacralis Bodywork Concept I. kezelői és Önismereti Tréning


Időpontok

 • 2018. szeptember 14-15-16-17-18

Budapest, a helyszín megbeszélés alatt

 • 2018. Szeptember 21-22-23-24-25

Sopron, a helyszîn megbeszélés alatt

1-2 nap Murányi Róbert Önismereti, érzékelés fejlesztés

3-5 nap Szommer Gabriella Craniosacralis Bodywork

Órák szerint:

9-10:30 Fascia fitness- Integrál Taichi- Chikung mozgásos és befelé figyelés  (egyszerű meditáció) gyakorlatok

10:30-12:30 Tanítás

12:30-13:30 Ebéd

13:30-17  Tanítás

-a tanítás közben kisebb szüneteket tartunk

A tanfolyam egy több lépcsős képzés első állomása. A képzéseken az érintéses kezelésen kívül önfejlesztő, önismereti – és mozgásos gyakorlatokat tanulnak a hallgatók. Megtanulják a test egészét átlátni és a test-tudat összekapcsolásával kezelni a pácienst.
Érintés:
A Craniosacralis Bodywork kezelés egy olyan mély gyógyulási folyamat, amely hatással lehet a betegség mélyen őrzött mintáira –mind fizikai, mind lelki értelemben – amelyeket életünk során felhalmozunk sérülések vagy megbetegedések miatt, és testünk szöveteiben, sejtjeinkben tárolunk, ezzel egészségtelenséget és működési zavarokat teremtve. A biodinamikus megközelítés alkalmazása lehetőséget ad ezeknek a korlátozó és ellenálló mintáknak az átalakítására alapvető szinten, melynek során megszűnhet a betegség és helyreállhat az egészséges állapot.
Mozgás:
A kötőszöveti(fascia) mozgásos gyakorlatok segîtik a mozgásszervi panaszok, gerinc gyógyulását. Rugalmassá teszik a testet és összekapcsol a tudatossággal. Az Integrál taichi, chikung és fascia fitness gyakorlatokból összeállîtott módszer könnyedén kivitelezhető és tovább adható minden korosztály számára.
Önismeret:
Mentális gyakorlatok annak a megismerésére, hogy mi az igazi érintésünk, hol vannak a saját és mások határai. Mi a belső csendünk, nyugalmi – lelassult állapotunk.

A tanfolyam célja:

 • Megismerni és megtapasztalni a craniosacralis rendszert(alap anatómia), a test különféle ritmusait
 • mit üzen nekünk a testünk- mások teste, megérteni a test szöveteinek működését, ellazulását a finom érintésen keresztül, a test részeinek, intelligenciájának összefüggéseit.
 • Mi a különbség a mechanikus és a biodinamikus kezelés között.
 • A kezelő-terapeuta hozzáállása a kezelthez: odafigyelés, jelenlét, együttműködés, elfogadás, áramlás, hogyan teremtjük meg a kezelt számára a változáshoz a teret.
 • Az „aktív figyelem művészet”-nek tanulmányozása ill. a teli és üres/megtöltő és kiürítő taoista elv beépítése.
 • A fő alaptechnikák elsajátítása ( szöveti ellazítás, csontok mozgásának feszültség mentesítése)
  • Saját határaink és a másik határainak megismerése és kezelése. Miért fontos ez?
  • Mozgásos testi gyakorlatok a szövetek és a fizikai test mélyebb és másfajta megismerésére, karbantartására
  • Mentális gyakorlatok a kezelő-terapeuta egyensúlyi állapotának elérésére
  • Hogyan építjük be a mindennapi életünkbe a biodinamikus elveket?

Miben másabb ez a tanfolyam, mint a többi képzés?

 • Összetett képzést kapnak nálunk a hallgatók, amely nem csak a craniosacrális kezelésben, hanem egyéb érintés terápiában, kezelésben is felhasználhat a résztvevő. Több éves iskola tudása lett összesűrítve és gyakorlatiassá téve.
 • Valódi odafigyelést kap a hallgató a kiscsoportos létszám miatt 
 • Az érintés alapja nem egy technikai tudás, hanem a saját magunk ismerete, hogyan-miként érintünk meg másokat. Hol vannak a határaink, mások határai, mi az a gondolati sík, ami befolyásolja az érintést. A kvantum fizika már bizonyítja, hogy a sejtek közötti információ akkor is létrejön, amikor még nem érintjük meg egymást. Hogy a rendezetlen állapotok hogyan változnak meg azáltal, hogy a közelünkben levő másik egy rendezett mintát ad számunkra. A mintázataink, szerepeink szintén ott vannak az érintésünkben. Amikor kezelünk-érintünk valakit akkor egy semleges állapotba kell jutnunk, avagy törekedni rá, hiszen ebben az állapotban tud a kezelt legjobban változni, gyógyulni.  Murányi Róbert mentális tréner ezekhez tud  gyakorlati tapasztalást és megoldást adni. Ezáltal megismerjük a saját érintésünket és változtatni tudunk a berögződéseinken is.
 • Egy szellemi utat mutatunk, ahol a valódi odafigyelést és együttérzést gyakorolhatjuk a mindennapi életben is.

A képzés nem kíván egészségügyi előképzettséget. 

A Craniosacralis Bodywork workshopok célja a résztvevők elé tárni egy gyengéd és dinamikus modellt, amit beépíthetnek a már meglévő praxisukba. A képzés után a hallgató képes önállóan alkalmazni a terápiát felnőtteknél, gyerekeknél és csecsemőknél egyaránt.

A hallgató a tanfolyam után egy vizsgát tesz, azaz gyakorlati bemutató kezelést végez és ez után kapja meg az oklevelét. 

A résztvevőknek a tanfolyam után egyéni konzultációra van lehetősége. 

A tanfolyam 70000Ft/ 5 nap  amely tartalmazza a jegyzetet, egyéb oktatási anyagot

Mivel a tanfolyam létszáma limitált, ezért kérlek jelezd előzetesen részvételi szándékodat! A részvételt  e-mailban való jelentkezéssel és az előleg befizetésével tudom csak elfogadni. Az előleget visszakapod előre jelzett hiányzás esetén. Az előleg összege 10 000 Ft, amelyet a jelentkezés után megadott számlaszámra utalhatsz át. Ismétlési lehetősége van a már elvégzetteknek 8000 Ft/nap áron.

Várunk szeretettel!

Szommer Gabriella és Murányi Róbert

e-mail: gaby@craniomassage.info

“ -Ne siettesd a tudás állapotát. Ez megkívánja tőled, hogy engedd el az elemzés szükségességét, hogy az elmédet és a fókuszáltságodat keresésre vagy vizsgálódásra használd. Legyél valódi Taoista és várj az univerzumra, hogy az megnyíljon és tájékoztasson téged. -Ne akard a változást. Biztosan tisztában vagy abban, hogy minek kell megváltoznia? A testünk oly komplex, hogy igazán lehetetlenség azt megtudni, hogy mi megy végbe benne és mely résznek van szüksége a változásra, mely sorrend szerint és mely úton kell változnia ahhoz, hogy nagyobb egészséget idézzen elő. -Ne várjunk eredményeket . Minél jobban elengeded ezeket az aggodalmakat, annál jobban leszel képes arra figyelni, hogy mi történik a kezelted jelen állapotában és csak a lényeges változás fog megtörténni. Nagyon fontos, hogy adj időt a testnek, hogy megmutatkozzon és felfedje magát.” részlet Ged Sumner & Steve Haines Cranial Intelligence c. könyvéből