A mozgás fluiditása az egészség és a vitalitás tükrében

Ha a halak betegek, akkor az egyes halaknak nem adunk semmit. Felszabadítjuk a víz stagnálását okozó akadályokat, hogy szabadon áramolhasson, leállítjuk a vízben áramló méreganyagokat, és természetes környezetet biztosítunk.

Testünk elsősorban folyadékból áll. Szöveteink sejtjei az intersticiális folyadékban, a belső tengerünkben élnek. A tápanyagok szállítása a keringési csatornákon keresztül folynak. A kiegyensúlyozott membránokon szabadon áramló mozgás átmossa a szöveteket.

A folyadék testen keresztüli keringése három alapvető mintázatú:

1.Az egyik a tápanyagok átjutása a növényekből a levegőbe,

2.a tüdőbe jutás,

3.majd onnan a vér és az intersticiális folyadék révén a sejtjeinkbe, ahol alapvető légzésünk és anyagcserénk zajlik

. © angrylambie1

A külső légzés és a tüdőnkön keresztüli levegő mozgása révén részt veszünk a légkör és a föld ökológiai egyensúlyában. A belső légzés és a sejteken keresztüli folyadék mozgása révén létrehozzuk az életerőnket.

Ahogy növeljük külső tüdő légzésünket a mozgás révén a térben, annál több sejt vesz részt ennek a mozgásnak a támogatásában. Ahogy fokozzuk a belső sejtlégzésünket a szövetekben lévő folyadék belső áramlásán keresztül, annál jobban elköteleződik a tüdőnk e mozgás támogatásában.

A harmadik folyadékmintázat az összes sejt kölcsönös függősége. Minden sejt tudatában van saját sejtes szövetére vagy fajtájára, és a sejtek minden csoportja az összes többi szövet tevékenységével kapcsolatos tudatosságával támaszkodik a közös folyadék útvonalakon keresztül átvitt információra. Kölcsönösen függenek egész énünk – a teljes ökoszisztémánk – egyensúlyától.

Mi, mint egyének egyformán függünk belső folyamatainktól, a másokkal, a közvetlen környezetünkben lévőkkel, a családdal, a közösségekkel, a társadalmakkal, az országokkal és magával a földdel való kapcsolatainkon keresztül.

Mozgásunk forrása a folyadék könnyed áramlásából származik a szövetein keresztül, és korlátozza-e a belső áramlást a keménység, szárazság, stagnálás, összeomlás vagy nyomás alatt álló erőfeszítés?

A gondolkodás, az érzelem, az érzés, az érzés, a kreativitás, a tudatosság és a kapcsolat útján történő elmozdulás ugyanazokat az utakat követi, mint a fizikai mozgás.

Melyek az elméd mozgásának folyékony mintázatai?

Milyen kapcsolat van tested külső térbeli mozgása, a szöveteken keresztüli belső mozgása és elméje mozgása között?

Hogyan nyilvánulnak meg ezek a minták a másokkal és a környezettel való kapcsolatában?

Forrás: Body-Mind Centering.com