Hangmasszázs Peter Hess módszere által

A hangok- zene mindig az életem része volt/van/lesz. Zenész családban nőttem fel, a mai napig énekelek és érzem a hangrezgések gyógyító erejét. Amikor először rám tették a hangtálakat, akkor tudatosodott bennem, hogy mennyire egyszerű az ellazulás általuk. Nem kell akarni, vagy bármit is tenni azért, hogy nyugalomba hozd a tested, a hangtálak megteszik a “dolgukat”. A finom rezgéseik átjárják a szöveteidet, a benned levő folyadékokat és magától kilazul, kioldódnak a feszültségek. Kinyílnak a bezáródások és visszatér az Élet a testedbe. Megérzed, hogy a kevesebb több és a finomság-lágyság legyőzi az erősséget és a keménységet. Visszarendeződsz Önmagadba.

Várlak szeretettel a hangmasszázsaimra💖

Mi is történik a hangmasszázs alatt?

Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede vízből van, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A bőrön keresztül hatolnak testünkbe a rezgések, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, megmozgatva a mintegy 100 billióra becsült sejtet, ezért minden sejtünk masszázst kap. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett hangolják szervezetünket, helyreállítva energetikai tervrajzunk eredeti minőségét.

A hangmasszázs másik hatása, hogy a folyamatos fennhangokban gazdag hangok könnyen és gyorsan, bármilyen technika alkalmazása nélkül juttatnak kellemes, ellazult, ún. relaxáló állapotba. Ez az alvás és ébrenlét közti nyugalmi állapot közvetlenül az elalvás előtt, lazítógyakorlatok, vagy meditáció alatt tapasztalható és köztudottan jótékonyan hat testi és szellemi működésünkre.

A hangtálak egyedi sajátossága más lazító technikákkal szemben, hogy nem csak a fülön keresztül, de a bőrön át (tehát két csatornán) is, plusz érzékelésként juttatja az ingert az agyba, majd szétáramoltatja a testben.

Agyműködésünk kikapcsol minden készenléti, vagy stresszállapotot. Ilyenkor a dopamin termelésre nincs szükség, s megtörténik az elengedés, a teljes lazítás. A hangtálakból egyenletes ritmus szerint áramló hang és rezgés segítenek a serotonin felszabadításában, folyamatos szétáramlásában is. Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk ilyenkor, s a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.


A harmadik kapcsolódási pont a belső – figyelő, a felsőbb énünkkel való kapcsolat kialakításának lehetősége a hangmasszázzsal. Ennek segítségével kiterjeszthetjük a kapott hatásokat, harmonikus rezgéseket pl. az aurába. Természetesen ennek megéléséhez az egyszerű ellazuláson túl szükséges a tudatos jelenlét, az önfejlesztés.

A hangmasszázs, hangterápia hatásai:

  • Stressz okozta feszült állapotok oldódása
  • Légzés javulása, elmélyülése
  • Immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
  • Energiablokkok oldódása
  • Nyak, váll, hát, deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
  • Fejfájás, alvászavarok elmúlása
  • Emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása
  • Keringési zavar, magas vérnyomás helyreállítása
  • Tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása
  • Viselkedés harmonizálásat.

Peter Hess®módszerének alapjául a hangok hatásával kapcsolatos olyan ősrégi felismerések szolgálnak, melyeket már több, mint 5000 évvel ezelőtt alkalmaztak Indiában, hogy helyreállítsák a szellem, a test és a lélek harmóniáját.

Közel 20 éves kutatómunkája során a hagyományos keleti zene emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatásával foglalkozott. Számos kutatóutat tett Nepálba, Tibetbe és Indiába. Éveken át tartó kutatás és gyakorlat során fejlesztette ki a Hangmasszázs Terápiát, mely hozzásegít a test energiamezejében keletkezett zavarok helyreállításához, támogatja az immunrendszer felerősödését.