Integral Tai Chi Intenzív

„”…minden akadály visszatér a teljes csendbe; ami megmarad, az a nyitottság, az átható tisztaság, határtalanság, akadályoktól mentesség. Olyan, mint a mély kék égbolt, független a sűrű felhőktől, hangos villámlásoktól, az ég mosolyog csendes önzetlenségben….”” (Thay Hang Truong: „ Self-affirmation: I’m Open”)

INTEGRAL TAICHI 10 ALKALMAS TANFOLYAM

Helyszín: LÉTEZÉS ÖRÖME KÖZPONT, Budapest II. Lövőház u. 29.

Időpont: 2013. szeptember 17. 9:00-10:30 , 10 héten keresztül, minden kedden ugyanebben az időpontban

 A tanfolyam ára 10 000Ft (1000Ft/alkalom), van lehetőség részletfizetésre is.

Az első alkalom után kell csak döntened a részvételről….

Minden ember vágya a mindennapokban stressz mentesen, egészséges testben és boldogan élni. Őseink sokféle technikát találtak ki a hosszú, egészséges élet eléréséhez, amelyek nem csak a testi erővel, izmokkal foglalkoznak, hanem a test belső energiájának fejlesztésével és átalakításával is. Ha ezt a belső energiánkat (chi) fejlesztjük, akkor a tapasztalatok alapján hosszabb és egészségesebb életet érhetünk el, avagy betegségeinket jobban tudjuk kezelni, hamarabb gyógyulhatunk meg.

Thay Hang Truong Amerikában élő vietnámi buddhista szerzetes több irányú tanulmányai alapján a jóga, taichi, chikung rendszerét egyesítette egybe, amely által egy formailag egyszerűbb, de mégis nagyon hatékony módszert ismerhetünk meg. Ezt a rendszert hívjuk Integral Taichinak. A formai része 10 alapgyakorlatból áll, melyek egyszerűen, könnyen megtanulhatóak mindenki számára. Ezen kívül pedig foglalkozik a test teljes ellazításával (tudatos relaxációs gyakorlat) és a gondolataink lecsendesítésével, amely különféle meditációs technikát jelent.

Az Integral Taichi így egy teljes módszert nyújt számunkra ahhoz, hogy a mindennapokban elegendő energiánk legyen, gyakorlatok által kifejlődik egy erős testtudatosság, könnyebben kezeljük az érzelmeinket, összekapcsolja a két agyféltekét, amely által az élet több területén hatékonyabbak tudunk lenni, csökkenti a hiperaktivitást, stressz mentesít és akár egyéb egészségügyi problémáink is megoldódhatnak és nyitottabbak leszünk és szeretetteljesebbek.

A módszer több részből áll, amely fokozatosan fejleszt minket:

 • amikor az alapgyakorlatokat tökéletesítjük;
 • a formát összekapcsoljuk a légzéssel (csakralégzés),
 • a tudati résszel;
 • állóképességünket fejlesztjük a gyakorlatok ismétlésszámának emelésével,
 • a formák energetikai gyakorlása

 Az Integral TaiChi egy olyan holisztikus rendszer, mely a 10 mozgásos alapgyakorlaton kívül relaxációs technikát és meditációt is tartalmaz, így egyaránt foglalkozik a testtel, a tudattal és a szellemmel. A 10 mozgásos formagyakorlat a jóga, taichi és chikung energetikai rendszerét egyesíti, azaz integrálja.

A formagyakorlat az Ég gyakorlattal kezdődik, és a Földdel végződik, mivel a kínai tradíció szerint mindennek a kezdete az Ég (Chien) és Föld (Kun) szimbólum, mely bemutatja a Yang és a Yin princípiumát, azaz az univerzum pozitív és negatív polaritását. Az Ég és a Föld forma közötti 8 gyakorlat 8 szimbolikus állatot mutat be: -béka, bivaly, daru, sárkány, főnix, tigris, pillangó és teknős.  A10 forma gyakorlása fokozatosan, lépésről lépésre emeli fel a gerincoszlop mentén az energiát (Chi) a csakrákban, amelyet az indiai jóga rendszerében használnak. Emellett a 7 alap központ mellett a kínai rendszer 3 központján (3 Dantien) is keringeti az energiát, a mozgáson keresztül. A relaxációs gyakorlat segíti testünk ellazulását, a test belső energiájának finomítását és a gondolataink lecsendesítését pedig az egyszerű meditációs gyakorlatokon keresztül megtanulhatjuk kezelni. Idősebbek is könnyedén elsajátíthatják, hiszen a mozdulatokat az egyén fizikai adottsághoz lehet alakítani.

Jótékony hatásai:

 • Megerősíti az immunrendszert, növekszik az egészséges állapotunk
 • Kinyitja a beszűkült látásmódunkat egy szélesebb állapotot felé-szabadság érzete
 • Átalakítja negatív gondolatainkat, így érzelmi érzelmi stabilitást érhetünk el
 • Egyensúlyt teremt a szerveink között
 • Erősíti a szívet és a keringési rendszerünket
 • Félelem nélküliek, nyitottabbak, udvariasabbak és kedvesebbek leszünk.
 • Jóságot,szeretetet és örömet teremt a szívünkben
 • Segít a hangunkkal és tüdőnkkel kapcsolatos problémák megoldásában; megnyitja kreativitásunkat
 • Maximalizálja és harmonizálja a belső energiáinkat, megnyitja a test energia csatornáin levő blokkokatAz Integral Taichi így egy teljes módszert nyújt számunkra ahhoz, hogy a mindennapokban elegendő energiánk legyen, így egészségesek lehetünk, megtanít minket a stressz és különféle érzelmi állapotok kezelésére, testünk tudatos kezelésére és végső soron egy harmonikus, egészséges, szeretetteljes életre.

Előzetes bejelentkezés szükséges a létszám miatt.

Gyermekeknek 14 éves kortól ajánlott

A tanfolyam után lehetőség van már meglévő gyakorló csoportokba való beilleszkedésre.

Várlak szeretettel!

Oktató: Szommer Gabriella