Álkapocs ízület, fogászati kezelések kiegészítő terápiája, fejfájás az álkapocs feszülése miatt

A fogorvosi kezelések és a fogszabályzás mikroelmozdulásokat okoznak a koponyánk csontjain. Mivel a szájpadlásunk csontjai összekapcsolódnak a koponyánkban központi helyet elfoglaló és az agyalapi mirigyet hordozó ékcsonttal, ennek minimális elmozdulása súlyos következményekkel – például gerincferdülés, hormonális betegségek, hangulatzavarok, vegetatív idegrendszeri alkalmazkodási problémák – járhat. A halántékcsontok elmozdulása olvasási, számolási nehézségeket, viselkedészavarokat, koncentrációs zavarokat okozhat. A fogorvosi kezelések során a rágóízületben feszültségek keletkeznek, állkapocs-záródási rendellenességek jöhetnek létre. A Craniosacralis Bodyworkkezelés segítségével ezek e lágyrészekben, kötőszövetben és fogágyban lévő, vagy a csontok elmozdulásával járó blokkok fájdalommentesen feloldhatók, A nehézfém terhelés kivezetésekor e módszer kimutathatóan serkenti a termelődő liquor cirkulációját, termelődését-visszaszívódását , gyorsítva a káros anyagok eliminációját az idegrendszerből.

Az állkapocsízület befeszülése pedig megakadályozhatja a megfelelő harapás minta levételét, ezzel egy akár nem megfelő korona, stb. kerülhet a szájba, amivel aztán hónapokig is visszajárhatunk a fogorvoshoz. Ilyen esetekben még az is előfordul, hogy fejfájás, fülzúgás lép fel az implantátum, korona feltétele után, ami arra utalhat, hogy a koponya csontok befeszültek. Természetesen ezt is érzékeli egy gyakorlott kezelő és együttműködve a fogorvossal  kezelni tudja.

Bizonyos krónikus derék-csípő fájdalmak az állkapocsízület befeszüléséből, nem megfelelő helyzetű állkapocscsontból erednek. Az egész gerincre, tartásra hatással vannak ezek a befeszülések, és sajnos ezeknél a fájdalmaknál sok masszőr, kezelő nem vizsgálja meg az állkapcsot, hogy milyen a helyzete, kattog-e, vagy egyébb befeszülés tapasztalható e ott. A gyakorlott craniosacralis biodinamika kezelő ezt is megvizsgálja egy teszteléssel és hatékonyan elindulhat a kezelés.