Baba születik- anyu, apu, újszülött kezelése

KISMAMÁK SZÁMÁRA:

A craniosacral bodywork kezelés támogatja a test alkalmazkodását a terhesség által okozott fizikális és mentális változásokhoz, és segít felkészülni a szülés előtt és utáni állapotában. Az ilyenkor fokozottabban igényelt pihenést segíti és biztosítja a medence optimális alakulását a születés előkészítése során. A medence és hasüreg átalakulása sok változással jár az egész test számára fizikai síkon is és a kialakult kötőszöveti feszültségeket oldhatjuk a kezelések során, segítve a gerincre terhelő átalakulást. Mivel a kötőszövetek a kezelés alatt ellazult állapotba kerülnek, ezért a folyadékok eloszlása is normalizálódik a testben, azaz a vizesedés megelőzhető, vagy segít a megszűnésében.
Születés után az anya testének egészséges állapotba történő átalakulásában segít, lehetővé teszi a test endokrin rendszernek – hormonoknak az önszabályozását , létrehozni az egyensúlyi állapotot és a homeosztázist.


BABÁKNAK:

A csecsemők sírással kommunikálnak. Néha úgy tűnik, hogy semmi nem működik, és ez zavaró lehet az új szülők és családtagok számára. Ha a baba folyamatosan sír, az azért van, mert kényelmetlenséget és / vagy nem biztonságot érezhet.
A kezelés megkönnyítheti a csecsemőknek a születési folyamat során tapasztalt kompressziókat és korlátozásokat, amelyek olyan általános csecsemőproblémákhoz vezethetnek, mint például kólika, túlzott sírás, ingerlékenység, etetési és alvási nehézségek.
Baba fejformáját befolyásolhatja az a mód, ahogyan a baba áthaladt a szülési csatornán, főleg, ha valemilyen segítség kell még hozzá. Egy másik probléma az is gyakorta, hogy baba vállai beragadtak a szülés során. A bab szövetei, idegrendszere rendeződik folyamatosan és ezeket a már felsorolt traumákat sok esetben befeszüléssel jelzi, amit gyengéd módon ki tudunk oldani. A fejforma sok esetben külső orvosi segít nélkül megtalálja saját formáját a kezelés által és ez az agyi idegek működését is pozitíven befolyásolja (majd az agyműködést és a fogazat kialakulását is)
A gyengéd kezelés során a babával az anya vagy az apa közeli értkezésben vannak, hogy biztonságban és kényelmesebben érezze magát. A jkezelés sok esetben a szülő ölében is történik, akár szoptatás közben, mivel a baba így érzi magát biztonságban.
Szerencsére a legtöbb csecsemő gyorsan reagál a kezelésre, mivel a biodinamikus craniosacral terápia biztonságos, nyugodt élményt kínál számukra a születési tapasztalataik feldolgozására, és megoldja a születési folyamat veszélyeit.


APUKÁK KEZELÉSE:

Az apák is részesülhetnek a Craniosacral terápia előnyeiből, mivel ők is nagy változást tapasztalnak meg életükben. Lehet, hogy tanúi voltak a születésnek, így fizikailag megtapasztalták a születést. Lehet, hogy nehéz helyzetben látták partnerét és babáját. Függetlenül attól, hogy a tapasztalat pozitív vagy negatív, hatással volt az apára, amelyel érdemes foglakozni a további problémák megelőzése miatt. A kezelés általi élmény segíti az apákat az integrálódásban és, hogy jelen legyenek partnereikkel és csecsemőikkel.