Miért jó a fogorvosi kezelések előtt, alatt és utána is a craniosacralis kezelés?

AZ INTEGRÁLT CRANIOSACRALIS BIODINAMIKA, MINT A FOGORVOSI KEZELÉSEK KIEGÉSZÍTŐJE:

A fogorvosi kezelések és a fogszabályzás mikroelmozdulásokat okoznak a koponyánk csontjain. Mivel a szájpadlásunk csontjai összekapcsolódnak a koponyánkban központi helyet elfoglaló és az agyalapi mirigyet hordozó ékcsonttal, ennek minimális elmozdulása súlyos következményekkel – például gerincferdülés, hormonális betegségek, hangulatzavarok, vegetatív idegrendszeri alkalmazkodási problémák – járhat. A halántékcsontok elmozdulása olvasási, számolási nehézségeket, viselkedészavarokat, koncentrációs zavarokat okozhat. A fogorvosi kezelések során a rágóízületben feszültségek keletkeznek, állkapocs-záródási rendellenességek jöhetnek létre. ICSB segítségével ezek e lágyrészekben, kötőszövetben és fogágyban lévő, vagy a csontok elmozdulásával járó blokkok fájdalommentesen feloldhatók, jó esetben egy-két kezeléssel.
A nehézfém terhelés kivezetésekor e módszer kimutathatóan serkenti a termelődő liquor cirkulációját, termelődését-visszaszívódását , gyorsítva a káros anyagok eliminációját az idegrendszerből.

Gyermekeknél akár megelőzhető a kezeléssel a fogszabályozás, mivel elősegítjük a fogak helyes irányú beilleszkedését az állkapocsba, kioldjuk az állkapocs izület feszültségeit, ami által a harapás, rágás is helyessé válik. Természetesen ez felnőtteknél is működik, de valamennyire lassabban, több kezelést igénybe véve.