Elengedés…év vége felé…

Jön az év vége és ilyenkor érdemes átgondolni, hogy mi is történt az életünkben, mit terveztünk és mit valósítottunk meg belőle…Milyen fel nem dolgozott sérelmek, problémák nyomják még a szívünket, vállainkat és érdemes ilyenkor elgondolkozni azon, hogy tényleg tovább akarjuk-e ezeket cipelni a következő évre…Az összegzés fontossága minden hagyományban megtalálható és ezzel együtt az elengedésé is. Amit nem tudtunk megvalósítani érdemes megnézni milyen akadály miatt. Mi volt az a tényező, ami által nem ” jött össze”, nem valósulhatott meg. Valami külső tényező (ami persze nincs…) vagy egy belső mintázat, szokásból eredő reakció, viselkedés akadályozott minket meg…Milyen félelmek uralják a beteljesülést például? Át tudom e tervezni, hogy másképp alakuljon? A megszokásainkból kialakuló reakciók sajnos sok mindenben gátolnak minket és emiatt nem jutunk néha egyről a kettőre. Ahhoz, hogy „túl jussunk” egy-egy esemény „nyomán”, és a berögzült érzelmeink ne befolyásolják a következő reakciónkat, -amelyeket testünk tárol a szövetekben, agyhártyákon és mintázatoknak is hívjuk őket- és hogy megváltoztassuk őket, ehhez többféle technika létezik, ilyen a meditáció, craniosacralis terápia, mentális gyakorlatok. De egyben mindegyik hasonló: a legfontosabb az elengedés…Ez nem könnyű és a gyakorlatban is azzal találkozok össze, hogy ezt most hogyan kell is csinálni, ha nem akarok máshoz menni terápiára?

„Minden élettapasztalat, legyen bármily „tragikus” is, tanulságot tartogat számunkra. Amikor felfedezzük és tudomásul vesszük a bennük rejlő ajándékot, bekövetkezik a gyógyulás. Az állását elveszítő férfi például egy kis idő után visszatekintve meglátta, hogy munkájába voltaképp már réges-rég belefásult, és mókuskerék lett az élete. Ráébredt, hogy még a gyomorfekélyét is ennek köszönhette. Mielőtt elveszítette az állását, annak csak az előnyeit látta. De most, kívülről visszanézve, az általa fizetett fizikai, mentális és érzelmi árat is kezdte észrevenni. Állását elveszítve nyitottá vált új készségek és adottságok felfedezésére, sőt új és ígéretes karrier építésébe fogott. Élethelyzeteink tehát a növekedés, a tapasztalás és a fejlődés lehetőségei. Utólag visszatekintve bizonyos esetekben úgy tűnik, hogy az esemény mögött tényleg ott rejtőzött ez a tudat alatti szándék. Mintha a tudatalattink mindvégig tudta volna, hogy bizony valami fontosat kell megtanulnunk, és akármilyen fájdalmas is, ez az egyetlen módja, hogy megtapasztaljuk. „(részlet Dr. Hawkins Elengedés c. könyvéből)

Most jelent meg Dr. Hawkins könyve erről, amit szívből ajánlok mindenkinek, aki már mindent végig próbált és még is talál olyan dolgot magában, amit nem tudott elengedni… Boldog megújulást kívánok az év végére még 🙂

10687533_938024676226304_3730213310886673807_ohttp://filosz.hu/konyvek/elengedes/

„A dr. Hawkins által részletezett elengedés egy olyan egyszerű és hatékony módszer, melynek segítségével felszámolhatjuk a szeretet, az öröm, a siker, az egészség, sőt még a megvilágosodás belső gátjait is. Bár dr. Hawkins gyakran nevezi az elengedést „technikának”, mégis inkább egy az emberi természetbe kódolt, gyakran öntudatlanul is megélt belső elmozdulásról van szó. Ha ezt egyszer tudatosan végigkísérjük, olyan eszközzé alakíthatjuk, amelynek az élet bármely területén hasznát vehetjük, legyen az fizikai vagy érzelmi egyensúly, kreativitás, pénzügyi siker, szakmai előmenetel, kapcsolatok, nemiség vagy spirituális növekedés.”