Császármetszés, műtéti hegek utáni problémák fasciális szemléletben

„A közhiedelemmel ellentétben a külső heg szépsége nem mutat semmit abból, ami a felszín alatt történhet(ett) testeddel. A #császármetszés hege ugyanis rövid, de akár hosszú távon távoli fájdalmakkal járhat, mi több, a vele összefüggő fájdalmak 90%-a nem lokálisan a hegnél jelentkezhet testedben. A császármetszés nagy hasi műtét, akár 10-20-30 évvel a műtét után is jelentkezhetnek vele összefüggésben problémák – az összenövések „farvizén” – a hasűri #összenövések pedig 10-ből 7 császárral szült anyát érintenek.” 

Amikor a Fascia megsérül, például ilyen esetben, mint császármetszés, konkrétan átvágják, a kollagén rostok vastagabb szinten regenerálódnak,  heget hozva létre. Ezzel berövidül a Fascia helyi szerkezete, adhéziók, letapadások alakulhatnak ki körülötte és az egész Fascia hálózat (mátrix) egyensúlya- tenszegritása felborul.

Ez azt fogja eredményezni, hogy más helyen is húzódni fog a rendszer és tudjuk, hogy ilyen esetben a fájdalom, probléma máshol fog mutatkozni, mint ahol a gyökérprobléma van. Ezért lehet sok kismamának a császár után gyomorproblémája, fàjhat a lapockája, állkapocs feszülése alakulhat ki, akár migrénes fejfájás is felléphet. A szervek körüli myofascia is befeszülhet és akár szervi szinten is kialakulhat valamilyen probléma.

Aki nem fasciális szemléletben gondolkodik, az helyileg kezeli a problémát, ami csak rövid ideig tartó eredmény követhet. A fasciális kezeléseknek és a tornának az a célja, hogy ezeket a gyökér problémákat hosszantartóan kioldja és egy hosszútávú, akár végleges megoldást nyújtson a páciens számára.

A Fascia tréningek célja, hogy  folyamatosan karbantartsa a rendszer egészét és segîti az egész test kollagén, elasztán képződését, megújulását. A fasciális kezelések, mint pl. a Craniosacralis Bodywork érintés, hegkezelés, mélyfascia kezelés pedig a hegkezelés helyi és egésztestes megoldásában segît. Nem szabad kihagynunk a speciális hasizom tornát sem, amely a szétnyílt izmokat segíti ismét visszahúzódni, regenerálódni. 

Összességében: műtétek, császármetszés után mielőbb/azonnal foglalkozni kell a heg kezelésével, a körülötte levő szövetek rugalmasságának visszaállításával, és akkor megelőzhetünk vele további összenövéseket, letapadásokat a kötőszöveti hálózatunkban (fascia) és a teljes test  egészségi állapotát, szerveink egészségét így megóvjuk.  

Hegkezés, fasciális kezelések, fascia tréning miatt keress bizalommal.

Ha szeretnéd megtanulni ezeket a módszereket a honlapon találsz további információt.

„#császártények #CAM2019 #hegtudatosság 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=655351584905803&id=369521403488824