Császármetszés, műtéti hegek utáni problémák fasciális szemléletben

“A közhiedelemmel ellentétben a külső heg szépsége nem mutat semmit abból, ami a felszín alatt történhet(ett) testeddel. A #császármetszés hege ugyanis rövid, de akár hosszú távon távoli fájdalmakkal járhat, mi több, a vele összefüggő fájdalmak 90%-a nem lokálisan a hegnél jelentkezhet testedben. A császármetszés nagy hasi műtét, akár 10-20-30 évvel a műtét után is jelentkezhetnek vele összefüggésben problémák – az összenövések “farvizén” – a hasűri #összenövések pedig 10-ből 7 császárral szült anyát érintenek.” 

Amikor a Fascia megsérül, például ilyen esetben, mint császármetszés, konkrétan átvágják, a kollagén rostok vastagabb szinten regenerálódnak,  heget hozva létre. Ezzel berövidül a Fascia helyi szerkezete, adhéziók, letapadások alakulhatnak ki körülötte és az egész Fascia hálózat (mátrix) egyensúlya- tenszegritása felborul.

Ez azt fogja eredményezni, hogy más helyen is húzódni fog a rendszer és tudjuk, hogy ilyen esetben a fájdalom, probléma máshol fog mutatkozni, mint ahol a gyökérprobléma van. Ezért lehet sok kismamának a császár után gyomorproblémája, fàjhat a lapockája, állkapocs feszülése alakulhat ki, akár migrénes fejfájás is felléphet. A szervek körüli myofascia is befeszülhet és akár szervi szinten is kialakulhat valamilyen probléma.

Aki nem fasciális szemléletben gondolkodik, az helyileg kezeli a problémát, ami csak rövid ideig tartó eredmény követhet. A fasciális kezeléseknek és a tornának az a célja, hogy ezeket a gyökér problémákat hosszantartóan kioldja és egy hosszútávú, akár végleges megoldást nyújtson a páciens számára.

A Fascia tréningek célja, hogy  folyamatosan karbantartsa a rendszer egészét és segîti az egész test kollagén, elasztán képződését, megújulását. A fasciális kezelések, mint pl. a Craniosacralis Bodywork érintés, hegkezelés, mélyfascia kezelés pedig a hegkezelés helyi és egésztestes megoldásában segît. Nem szabad kihagynunk a speciális hasizom tornát sem, amely a szétnyílt izmokat segíti ismét visszahúzódni, regenerálódni. 

Összességében: műtétek, császármetszés után mielőbb/azonnal foglalkozni kell a heg kezelésével, a körülötte levő szövetek rugalmasságának visszaállításával, és akkor megelőzhetünk vele további összenövéseket, letapadásokat a kötőszöveti hálózatunkban (fascia) és a teljes test  egészségi állapotát, szerveink egészségét így megóvjuk.  

Hegkezés, fasciális kezelések, fascia tréning miatt keress bizalommal.

Ha szeretnéd megtanulni ezeket a módszereket a honlapon találsz további információt.

“#császártények #CAM2019 #hegtudatosság 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=655351584905803&id=369521403488824

4 hozzászólás “Császármetszés, műtéti hegek utáni problémák fasciális szemléletben” bejegyzéshez

  1. Üdvözlöm, érdeklődni szeretnék hogy nekem 3 hete volt császármetszésem, és az a problémám hogy azóta néha görcsöl a gyomrom és a hasam körülbelül 3 naponta, nem tudom hogy van e összefüggés a műtét és a fájás között?? El fog múlni?

    1. Kedves Kitti! A görcs okozója lehet a letapadt és belül feszülő szövetek eredménye.Ha az orvosi diagnózis a gyomrát, beleit illetőleg nem mutat semmit, akkor hegkezeléssel, fascia tornával, hasizom speciális erősítésével lehet regenerálni a sérült dolgokat, részeket és megszűntethető a gyulladás, így a fájás is elmúlik. Mivel a mély fasciában és nem a felszínen vannak sérülések a vágás következtében, ezért fontos mielőbb regenerálni, mert a letapadások tovább fokozódhatnak a test más részeire. További információkért nyugodtan keressen telefonon!

  2. Üdvözlöm! Két gyermekem császármetszéssel született. Pár éve a ciklusom középidejében illetve menzeszkor belül fájdalmat érzek a heg vonalában, ami mozgásra, hasprésre erősödik. Okozhatja ezt ennyi év után összenövés?

    1. Kedves Andrea!
      Igen, sajnos előfordulhat ennyi idő eltelltével is, hogy egy heg problémát okozhat. Mivel a peteérés után a szövetekben felgyűlik a folyadék ezért húzódik az egész rendszer( ez okozhat görcsöt) és ezért jobban érezhető a seb általi blokk. Érdemes lenne felkeresnie egy hegkezeléssel foglalkozó kollégát. További kérdéseire szívesen válaszolok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük