A szájüreg microbiom rendszere és a tüdő egészsége

Az orális microbiom az egész immunrendszerünk alapja. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az általánosan alkalmazott orális és bél probiotikumok tüdő probiotikumok is. Ez kapcsolat lenyűgöző. Megmutatja, hogy a szájüregi betegségek hogyan segítenek abban, hogy hogyan hozzunk létre minden betegség ellen egy ellenálló képességet . Több száz kutatás támasztja alá az orális probiotikum L. rhamnosus előnyeit, többek között a fogbetegségekkel szembeni immunitás megelőzése érdekében. A fogromlás és az ínybetegség elleni immunitás az egész test immunitását jelenti. Építhetsz immunitást a fogszuvasodás ellen, de ugyanúgy építhetsz immunitást a fertőzésekkel, például vírusfertőzésekkel szemben.

Három dolog, amit tudni kell a tüdő mikrobiomról:

1) A tüdő élő, működő mikrobiommal rendelkezik, amely immunitást teremt a légzőszervi fertőzésekkel szemben

2) A belélegzett probiotikumokról ismert, hogy növelik az immunitást

3) A vizsgálatok azt mutatják, hogy a lactobacillus rhamnosus csökkentheti a tüdő daganatképződését

Egy patkányokkal végzett vizsgálatban légzésprobiotikum alkalmazását vizsgálták a lactobacillus rhamnosus törzs felhasználásával. Sok különböző törzs van, különböző jellemzőkkel, később foglalkozunk velük. Orális probiotikumként is használják, mivel védi a szájban lévő baktériumtöréseket, amelyek fogszuvasodást okoznak.

Hogyan? Felszabadítja a tejsavat, amely megállítja a fogszuvasodást okozó baktériumok túlszaporodását. Az L.rhamnosus bizonyos fermentált tejtermékekben található meg. A Lactobacillus nemzetséghezhez tartozik, ami egy olyan baktériumtípus, amely a laktáz enzimet termeli. Ez az enzim lebontja a tejsavban található cukor-laktózt tejsavvá. Egyedülállóan alkalmas a testen belüli túlélésre a savas és bázikus körülmények között is, és ez a baktérium hozzá tud tapadni és „belakni” a bélfalakat. Az ilyen tulajdonságok nagyobb esélyt adnak a L. rhamnosus baktériumnak a túlélésére. Sok különböző törzs létezik, mindegyik eltérő tulajdonságokkal rendelkezik.

Mi az üzenete?

Az erős orális immunitás egy erős tüdő immunrendszert jelent. Az L. rhamnosus természetesen elérhető erjesztett tejtermékekben. Tehát a kefir vagy az érlelt sajt a természetből származó megbízható forrása, ha tolerálja a szervezet. Tudja, hogy az orális probiotikumok segítik az immunitás felépítését a test más részein is? Nézzük meg a képen,hogy hogyan tanít nekünk a szájtest kapcsolata?

dr. Steven Lin fogorvos cikke alapján https://www.facebook.com/DrStevenLin/photos/a.1402045816722506/2624608381132904/?type=3&theater