Gerincünk és a hozzá tartozó testrészek és felmerülő betegségek kapcsolata és a mozgás

Ma kaptam ezt az ajánlást egy kedves barátomtól, aki jóga tanár és a saját példáján keresztül tudja megmutatni másoknak, hogy hogyan lehet meggyógyulni egy gerinc betegségből.

Ez az ismertető a gerincproblémákból lehetségesen kialakuló betegségeket tárja fel elénk:

http://www.ceragem-magyarorszag.hu/images/flash/spine.html

Sokan jönnek hozzám olyan kérdéssel, hogyha masszázsra, vagy craniora jár majd hozzám tartósan, akkor ez rendbe jön?

Igen, rendeződik a folyamat, de soha ne felejtsük el, hogy a tartós gyógyuláshoz nekünk is tennünk kell valamit. Nem elég a kezelőre rábízni, hogy ő majd megoldja helyettünk…nem fogja megoldani, maximum enyhítheti és elősegítheti a gyógyulást. A gerincünket fogjuk úgy fel, mit egy tartó oszlopot. Tartja az egész testünket, és ezt el kell bírnia. Ehhez megfelelő izmokra, erős inakra és laza csigolyákra van szükség. A kezelő nem tud számunkra izmot „adni”, max. kilazítani azt….A csigolyákat folyamatos mozgásban kell tartani, hogy az esetleges lerakódásokat ki tudja mosni a szervezet-ehhez kell a mozgás, amit mi magunk teszünk meg. Tudjuk, hogyha nem mozgunk, elkezdődik a kalcium lerakódása a csigolyákon, ami egy idő után összeporcosodáshoz, csontosodáshoz vezet. Akkor már nagyon nehéz és hosszú folyamat alatt tudunk csak segíteni a problémán. Ne várjuk ezt meg-tegyünk magunkért!

Figyeljünk azonban mindig arra, hogy ne feszítsük túl testünk korlátait. Legyünk türelmesek magunkhoz, ne siettessük a testünket, mert az sérüléshez vezethet. Ha teljes tudatosságban végezzük a gyakorlatainkat, tehát gondolatilag is a mozdulatban vagyunk, akkor fogjuk elérni a leggyorsabban azt, amit szeretnénk és mindezt sérülés mentesen. A bemelegítő gyakorlatainkat is úgy végezzük, hogy  minden pillanatban érezzük azt, hogy mit csinálunk, melyik részünkkel foglalkozunk, hol vannak a határaink. Ha örömet lelünk a mozgásban, az ez esetben egy pozitív szokást fog kifejleszteni bennünk-ami az egészségünkre válik. Örüljünk annak, hogy teszünk magunkért! Fejezzük ki testünk iránt is ki a tiszteletünket és szeretetünket úgy, hogy gondoskodunk róla! A MOZGÁS legyen veletek!

Ajánlott mozgások:

-gerinctorna

-jóga

-taichi  (http://www.sanbao.hu/)

-integral taichi (http://craniomassage.info/integral-tai-chi/)

-bizonyos chikung gyakorlatok( http://www.youtube.com/watch?v=cmhBixsFP_o)

-streching, nyújtó gyakorlatok

Kellemes és örömteli mozgást kívánok mindenkinek!!!