A mozgás fluiditása az egészség és a vitalitás tükrében-a fasciánk folyadékhálózat?

Testünk elsősorban folyadékból áll. Szöveteink(fascia) sejtjei az intersticiális folyadékban, a belső tengerünkben élnek. A tápanyagok szállítása a keringési csatornákon keresztül folynak. A kiegyensúlyozott membránokon szabadon áramló mozgás átmossa a szöveteket.

A folyadék testen keresztüli keringése három alapvető mintázatú:

  1. Az egyik a tápanyagok átjutása a növényekből a levegőbe,
  2. A tüdőbe jutás
  3. A tüdőből a véren és az intersticiális folyadék révén a sejtjeinkbe, ahol az alapvető légzésünk és anyagcserénk zajlik.

És nézzük, hogy a fasciánk milyen folyadékokból áll:

  1. A külső légzés : testünk a tüdőnkön keresztüli levegő mozgása révén részt vesz részt a légkör és a föld ökológiai egyensúlyában.
  2. A belső légzés: a sejteken keresztüli folyadék mozgása révén létrehozzuk az életerőnket. Ahogy növeljük külső tüdő légzésünket a mozgás révén a térben, annál több sejt vesz részt ennek a mozgásnak a támogatásában. Ahogy fokozzuk a belső sejtlégzésünket a szövetekben lévő folyadék belső áramlásán keresztül, annál jobban elköteleződik a tüdőnk e mozgás támogatásában.
  3. A harmadik folyadékmintázat az összes sejt kölcsönös függősége. Minden sejt tudatában van saját sejtes szövetére vagy fajtájára, és a sejtek minden csoportja az összes többi szövet tevékenységével kapcsolatos tudatosságával támaszkodik a közös folyadék útvonalakon keresztül átvitt információra. Kölcsönösen függenek egész énünk – a teljes ökoszisztémánk – egyensúlyától.

A fasciánk (szöveteink) megismerése és egészségének megőrzése nem csak fizikális vizsgálat és gyakorlás, hanem sokrétű mentális-érzelmi vizsgálódás és feloldás. Tudjuk, hogy a stressz hatására fasciánk összehúzódik, kiszárad, ezzel blokkokat okozva belső kommunikációs egységünkben. Mi, mint egyének egyformán függünk belső folyamatainktól, a másokkal, a közvetlen környezetünkben lévőkkel, a családdal, a közösségekkel, a társadalmakkal, az országokkal és magával a földdel való kapcsolatainkon keresztül. Mozgásunk forrása a folyadék könnyed áramlásából származik a szövetein keresztül.

Kérdés, hogy korlátozza-e a belső áramlást a keménység, szárazság, stagnálás, összeomlás vagy nyomás alatt álló erőfeszítés? Másnéven

-akarattal/ráerőszakolással akarunk e valamit elérni, megértetni másokkal vagy magunkkal?

-tudunk e gyengéden odafigyelni a testünk, környezetünk jelzéseire?

-ha „belefeszülünk is”, akkor is megcsináljuk-elérjük, amit akarunk?

-állandóan az elégedetlenség ami inspirál minket ( még jobban kell csinálnom, teljesítenem, erősítenem, változnom, stb.) ?

A gondolkodás, az érzelem, az érzés, az érzés, a kreativitás, a tudatosság és a kapcsolat útján történő elmozdulás ugyanazokat az utakat követi, mint a fizikai mozgás. Ne csodálkozzunk azon, hogyha a mentális részünket bekorlátozzuk, folyamatosan a komfortzónánkon belül mozgunk, mindig ugyanazokban a megszokásokon alapuló viselkedésekben vagyunk, akkor ez a fluiditás-mozgékonyság-könnyed áramlás blokkolódik a testünk egészében és ezt a fasciánk meg fogja mutatni.

Érdemes elgondolkozni ezeken a kérdéseken, ha testünk merev, hiába nyújtunk, ha folyamatos állkapocs problémánk van, ha bélproblémánk van…igazából, ha mindig van valamilyen mozgásszervi és egyéb egészségügyi problémánk. Ne feledjük: a fasciánk állapota mindent megmutat mi van bennünk – ő a mi jelzőrendszerünk.

Melyek az elméd mozgásának folyékony mintázatai?

Milyen kapcsolat van tested külső térbeli mozgása, a szöveteken keresztüli belső mozgása és elméje mozgása között?

Hogyan nyilvánulnak meg ezek a minták a másokkal és a környezettel való kapcsolatában?

. © angrylambie1

Body-Mind Centering.com cikk alapján íródott